De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwbouw op Schild in Rijssen met huizen, kiosk en horecafunctie

Nieuwbouw op Schild in Rijssen met huizen, kiosk en horecafunctie

RIJSSEN - De gemeenteraad van Rijssen-Holten is enthousiast over een plan voor nieuwbouw aan de Haarstraat bij het Schild in Rijssen. De bestaande opstallen waar in vroeger jaren de supermarkt van Albert Heijn was, en in een nog grijzer verleden het een halve eeuw geleden gesloopte stadhuis, heten verouderd te zijn en gaan tegen de vlakte.

Na de sloop verrijst er een complex van negenhonderd vierkante meter commerciële ruimte (vierhonderd vierkante meter kleiner dan de huidige zieltogende bebouwing) plus 26 huizen en appartementen die tegenwoordig wooneenheden heten en enendeels aan de Haarstraat komen en anderendeels aan de Bouwstraat.

Er komt ook een halfverdiepte parkeergarage en aan de Bouwstraat 54 parkeerhavens op maaiveldniveau. Het gemeentebestuur spreekt over een 'kwalitatieve impuls' voor het centrum van Rijssen door de beoogde ruimtelijke uitstralingen het toevoegen van woningen aan de binnenstad. Er komt dus een moderne kiosk terug en ook wordt, mede op aandringen van de gemeenteraad, een horecagelegenheid (citybuilding).

Tussen de initiatiefnemer, Arjan Wessels, ondernemer/ontwikkelaar te Rijssen, zoon van wijlen Herman Wessels van het bouwbedrijf, de huidige huurders van de bestaande opstallen en de naaste buren zijn over het plan reeds gesprekken gevoerd die een vervolg krijgen teneinde te pogen zwaarwegende zienswijzen tegen de nieuwbouw te voorkómen.

Deel dit nieuws!