De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser aan de slag met inbedding statushouders in gemeente

Losser aan de slag met inbedding statushouders in gemeente

LOSSER - De gemeenteraad van Losser wil vasthouden aan de afspraak dat maximaal twee gezinnen van statushouders in één straat wonen. Ook wethouder Prins is die mening toegedaan ('Meer is wat mij betreft ongewenst') en zal daar met de woningcorporatie over in contact treden. Dat antwoordde Prins in reactie op vragen van de raadsfractie van Burgerforum.

De gemeente Losser heeft voor dit en voor volgend jaar 174.000 euro gereserveerd ten behoeve van de bevordering van huisvesting en integratie van statushouders. De gemeente Losser wil deze extra financiële middelen vooral gebruiken voor onderwijs en werkgelegenheid. De uitvoering is in handen gelegd van de Stichting Palet die vluchtelingen het eerste jaar begeleidt, in samenwerking met de gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Losser. Palet heeft twee beroepskrachten in dienst en vrijwilligers die zich inzetten als coach of docent.

De rijksoverheid heeft vanwege de verhoogde instroom van statushouders aanvullende rijksmiddelen ingezet voor de bevordering van huisvesting en integratie van statushouders, waarbij op gemeentelijk niveau de accenten worden gelegd op het leren van de Nederlandse taal en het uitoefenen van betaald werk, waarvoor met name het ROC van Twente een belangrijke voorbereider is.

Deel dit nieuws!