De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof wil bouw honderd woningen in Delden en honderd in Markelo

Hof wil bouw honderd woningen in Delden en honderd in Markelo

DELDEN/MARKELO - In zowel het stadje Delden als het dorp Markelo is blijkens een marktverkenning de komende tien jaar behoefte aan 'ongeveer ruim honderd' woningen per kern. Naar het oordeel van de gemeente Hof van Twente is dit mede noodzakelijk voor de leefbaarheid.

De gemeente heeft verkennend onderzoek gedaan naar mogelijke plekken waar nieuwe woningen kunnen komen in Delden en Markelo, liever in dan buiten de bebouwde kom, mede vanwege het natuurschoon in het buitengebied der onderscheiden kernen. Gedacht wordt onder meer aan de huidige locaties van basisscholen, die vrijkomen doordat er nieuwe kindcentra worden gebouwd. Ook zijn er in Delden en Markelo nog onbebouwde plekken die geschikt kunnen zijn. Voor deze plekken wil de gemeente een 'ruimtelijk proces' in werking gaan zetten.

In  beeld zijn Morsweg, Ranninkschool en Toonladder in Delden en de Keppels en de Welp in Markelo. Ook komen de omgeving van de Hemmelweg en het derde deelgebied van de wijk De Esch in Markelo in aanmerking voor de bouw van woningen op afzienbare termijn.

 

Deel dit nieuws!