De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Begin van bouw nieuwe supermarkt Albert Heijn nabij station Rijssen

Begin van bouw nieuwe supermarkt Albert Heijn nabij station Rijssen

RIJSSEN – Er is dezer dagen een begin gemaakt met de  bouw van een nieuwe supermarkt voor Albert Heijn in Rijssen. Dat gebeurt achter het woon- en werkgebouw De Spoorburght aan het stedelijke Stationsplein.  Beide complexen zijn initiatieven  van bouwbedrijf Ter Steege naar ontwerpen van architect Koert Helmes van Beltman Architecten te Enschede. De bouw van de  supermarkt rondt de herontwikkeling van het oude rangeerterrein af.

De huidige winkel van Albert Heijn aan de Watermolen verhuist dit najaar naar het nieuwe pand aan de Stationsdwarsweg. De bedoeling was dat zulks al eerder zou zijn gebeurd, maar er liep een bezwaarprocedure doorheen. De toekomstige winkel krijgt een oppervlakte van bruto negentienhonderd vierkante meter en is daarmee aanmerkelijk groter dan de huidige vestiging. Er is voorzien in de aanleg van circa 125 parkeerplekken.

Ter Steege blijft trouwens eigenaar van het  circa 7.350  vierkant meter omspannende perceel én het winkelpand dat langjarig is verhuurd aan Ahold Real Estate. Vanuit het hoofdkantoor van de Ter Steege Groep is de supermarkt letterlijk in beeld, wat de belegging ‘extra bijzonder’ zou maken.

Deel dit nieuws!