De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo stemt in met riante woningen op Landgoed Groeneveld

Almelo stemt in met riante woningen op Landgoed Groeneveld

ALMELO - Op het Landgoed Groeneveld aan de Groeneveldsweg te Almelo op de grens van agrarisch gebied en woonwijk mag eigenaar/ontwikkelaar Hazewinkel drie riante panden laten bouwen. De gemeente spreekt over een ensemble met behoud van het beeld van erfbebouwing. De nieuwbouw vindt plaats na de sloop van het voormalige KI-station, een boerderij en bijgebouwen. Voorheen was alhier de expositieruimte met beeldentuin van galeriehouder/beeldend kunstenaar Marie-Louise Kersbergen gevestigd.

Hazewinkel, van origine accountant en enige tijd in aanzien als roerganger bij bouw- en techgigant VolkerWessels tot hij na wat brouille vertrok en nog enige tijd het 'geweten van ondernemend Twente was, ontpopt zich als verzamelaar van onroerend goed. Hij kocht onder meer de monumentale Ledeboerbank aan de Wierdensestraat in Almelo die hij liet restaureren en waar nu een restaurant en enige kantoren zijn gevestigd. Vervolgens kocht hij dus Landgoed Groeneveld, waar Kersbergen meteen verdween.

Naar het oordeel van het gemeentebestuur knapt het Landgoed Groeneveld, dat gerangschikt is onder de Natuurschoonwet, door de plannen van Hazewinkel aanmerkelijk op. Met de voorgestelde bouw vindt er een vermindering/extensivering van functies plaats en mede vanwege een erfinrichtingsplan kan volgens het gemeentebestuur worden gesteld dat van 'een kwalitatieve verbetering ten opzichte van de huidige situatie' sprake is.

Deel dit nieuws!