De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Intensivering samenwerking cultuur en basisonderwijs in Enschede

Intensivering samenwerking cultuur en basisonderwijs in Enschede

ENSCHEDE - In de gemeente Enschede werken culturele instellingen en het basisonderwijs al een aantal samen om cultuureducatie in scholen verder te intensiveren.  Alle basisscholen, van alle denominaties, inclusief het speciaal onderwijs, doen mee en daarin loopt Enschede voorop.

Van belang is dat alle culturele instellingen meedoen, niet omdat het moet van de gemeente, maar omdat het een investering is in de toekomst, van de organisatie/instelling. Tot de deelnemers behoren theaters, orkesten, opleiders zoals de Pabo, beeldend kunstenaars en andere aanbieders en uitvoerders van kunst en cultuur. Ook ligt een prioriteit bij verbindingen op het snijvlak van kunst en technologie. Er zijn elf educatief medewerkers en 72 scholen die zeventien 'leerlijnen' kunnen hanteren, op verzoek of uit aandrift. Er gaat jaarlijks een kwart miljoen in om, waarvan de gesubsidieerde instellingen/organisaties verplicht de helft op het zere been nemen.

Het uitgangspunt is gedachten, beelden en dromen van kinderen om te (laten) zetten in verhalen. De bedoeling is om weg te komen van het 'school-uitje' door met schoolklassen een naar toneelvoorstelling of concert te gaan, maar om er een 'leerproces' van te maken waardoor kinderen gegrepen kunnen worden door fascinatie, wat op den duur moet bijdragen aan burgerschap. 

 

Deel dit nieuws!