De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe wegen Reisopera leiden naar Studio Drift en Zwarte Cross

Nieuwe wegen Reisopera leiden naar Studio Drift en Zwarte Cross

ENSCHEDE - Met de primeur van de Nederlandstalige productie 'Bruid Te Koop!' en de samenwerking met Studio Drift voor de vormgeving van 'L’Orfeo' wil de Nationale Reisopera in het nieuwe seizoen grenzen verleggen. Dat is volgens het operabedrijf 'een logisch vervolg' van de nieuwe koers. De gang naar de Zwarte Cross in Lichtenvoorde hoort erbij.

De Nationale Reisopera brengt in de derde week van juli op de Zwarte Cross een 45 minuten durende versie van 'Il barbiere di Siviglia' (speciaal voor de gelegenheid vormgegeven door regisseur Laurence Dale) met onder anderen Karin Strobos, Mark Milhofer en German Olivera. Ook biedt de Reisopera de festivalbezoekers twee operaworkshops aan. Het motto hierbij is volgens een persbericht  dat je niet hoeft te kunnen zingen, maar het wel helpt.

In zekere zin is de cirkel ook rond: Il barbiere di Siviglia in een regie van Laurence Dale gooide in 2013 hoge ogen en komt daarom in het najaar van 2019 terug in de theaters. Met de pocketopera Jevgeni Onjegin reizst het in Enschede gevestigde gezelschap naar nieuwe speelsteden als Nijmegen en Tilburg. Er is in Nederland nog een wereld te veroveren.

Ook krijgt de succesvol gebleken samenwerking met Theater Sonnevanck (Orfeo) krijgt een vervolg met de familievoorstelling Zwijnenstal.  Sinds kort heeft de Reisopera een eigen Kinderkoor en in het komende seizoen biedt het gezelschap met het project De Maakers jongeren van de kans om met professionals een eigen voorstelling te maken en te spelen. 

 

Deel dit nieuws!