De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Hengelo roept VVD-wethouder op tot daadkracht in centrum

CDA in Hengelo roept VVD-wethouder op tot daadkracht in centrum

HENGELO – Er moet tempo worden gemaakt met een herziening van het parkeerbeleid in het stadscentrum van Hengelo. Dat vindt fractievoorzitter Steen van het CDA in een persbericht. Het parkeerplan heet een belangrijk onderdeel te zijn van het actieplan voor de binnenstad.

De bedoeling is dat er ‘een vriendelijker parkeerbeleid’ komt  waardoor er meer bezoekers naar het centrum van de stad zouden moeten komen die er langere tijd verblijven door, onder meer, aantrekkelijke (parkeer)voorzieningen tegen lagere (parkeer)kosten.

Ook andere raadsfracties zien uit naar een debat over een integraal parkeerplan voor de binnenstad, over zowel autoparkeren als fietsparkeren, dat moet uitmonden in concrete voorstellen. De doelstelling is een gastvrij en vriendelijk parkeerbeleid om weer leven in de als overwegend saai ervan binnenstad van Hengelo te krijgen.

Steen wijst er fijntjes op dat wethouder Gerrits in de begrotingsvergadering van vorig jaar november toezegde het parkeerplan voor de binnenstad ‘voor het einde van het jaar’ aan de raad aan te bieden. Steen gaat ervan uit dat Gerrits 2019 bedoelde, want zegt ‘dat deze belofte niet is nagekomen’ en noemt zulks ‘onacceptabel’ en wil meer ‘een andere houding zien die getuigt van meer verantwoordelijkheidsbesef, daadkracht en urgentie’.

Deel dit nieuws!