De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Borne tendeert naar verzet tegen mestvergistingsinstallatie Zenderen

Borne tendeert naar verzet tegen mestvergistingsinstallatie Zenderen

BORNE – Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Borne wil met een deel van de gemeenteraad, naar het lijkt een meerderheid, blijven strijden om te voorkómen dat er een grote mestvergister komt in Elhorst-Vloedbelt in Zenderen. Om zulks te bereiken zou de gemeente bij de Raad van State nut en noodzaak bestrijden van het provinciale inpassingsplan, waarmee de Provinciale Staten van Overijssel de gemeenteraad van Borne buitenspel plaatste.

De gemeenteraad moet daar nog over oordelen, maar leek deze week ter voorbereiding merendeels bereid het tegen de provincie Overijssel op te nemen. Bij monde van wethouder Kotteman liet het college van burgemeester en wethouders geen spaan heel van het college van gedeputeerde staten.

De wethouder zei beide colleges (provincie en gemeente) gezamenlijk voor de belangen van Zenderen (Borne) zouden staan, met oog voor het verzet in het kerkdorp, een betere verkeersstructuur en een bredere benadering van de problematiek. Dat liet gedeputeerde Traag volgens Kotteman uiteindelijk allemaal varen, want de mestverwerkingsfabriek moest en zou er komen, op de oude stortplaats Elhorst-Vloedbelt. Kotteman zei er ontstemd over te zijn dat tegen de zin van de raad en het volk van Borne in de provincie haar zin doordrijft. De wethouder zei ook niet meer te geloven in provinciale verhalen over het streven naar duurzaamheid voor Zenderen/Borne.

 

Deel dit nieuws!