De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Enschede op bres behoud erfgoed in gewezen Ariënskapel

CDA in Enschede op bres behoud erfgoed in gewezen Ariënskapel

ENSCHEDE  - Alles moet in het werk worden gesteld om de plafond- en muurschilderingen in de kapel van het voormalige klooster bij het even voormalige ziekenhuis Stadsmaten aan het Ariënsplein te Enschede te behouden. Dat vindt de raadsfractie van het CDA ter stede.

Eerder  kreeg het CDA de verzekering dat het klooster bij de transformatie van het gewezen ziekenhuis tot stadscampus zou worden behouden. Om die reden vraagt fractieleider Koc van het CDA nu of bij de projectontwikkelaar LIVE bij de verbouwing rekening zal houden met ‘het aanwezige erfgoed’.

Het gaat dan overeenkomstig de bevindingen van de Monumentencommissie om het beeld van Alphons Ariëns, het hekwerk aan de Emmastraat en het kruis op het mortuarium en de kapel.

Koc: ‘Wij kregen onlangs signalen dat er zorgen zijn over het verdwijnen van de oude muurschilderingen in de kapel. Nu met de nieuwe invulling zijn de zorgen serieus te noemen. (…) Het CDA is er ook niet gerust op dat deze muurschilderingen, die van grote historische waarde zijn voor Enschede, niet verloren zullen gaan.’

Deel dit nieuws!