De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelose schrijver Krijnsen aan de slag als regiohistoricus Twente

Hengelose schrijver Krijnsen aan de slag als regiohistoricus Twente

HENGELO – Bij de Twente Academie treedt deze week de schrijver Marco Krijnsen aan als regiohistoricus Twente bij Stichting IJsselacademie. De voormalig journalist gaat de komende anderhalf jaar op zoek naar verhalen uit het Twentse verleden om ze voor een breed publiek toegankelijk te maken, wat sterk in de mode is.

Krijnsen studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkt sinds 2007 als zelfstandig schrijver/journalist voor diverse opdrachtgevers. Van zijn hand verschenen boeken als ‘IJzer en lef’, over de transformatie van de oude Storkgieterij tot schoolgebouw, en de historische roman ‘Jatti’, gebaseerd op de nooit opgeloste Fashion-moord in Hengelo waarvoor hij een prijs kreeg. Krijnsen legt momenteel de laatste hand aan een biografie over oud-rector Harry van den Kroonenberg van de Universiteit van Twente die in mei van dit jaar verschijnt.

Over zijn benoeming: ‘Ik zie het als mijn taak verhalen te helpen zoeken en om te zetten in een vorm die een breed publiek aanspreekt. Dat kan wat mij betreft alle kanten op: van theaterstukken over historische gebeurtenissen tot erfgoedroutes en educatieve programma’s.’

Deel dit nieuws!