De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aveleijn laat oog vallen op voormalige Eschschool in Borne voor zorg

Aveleijn laat oog vallen op voormalige Eschschool in Borne voor zorg

BORNE - De zorginstelling Aveleijn heeft belangstelling voor de voormalige Eschschool tussen de Grotestraat-Noord en de Oude Almeloseweg. De gemeente is zoals onlangs gemeld bezig met het zoeken van een nieuwe bestemming voor het pand. Er worden tal van bijeenkomsten gehouden om de buurt bij de keuze van toekomstige functies te betrekken en om, zoals dat heet, ideeën uit de samenleving 'op te halen',

Aveleijn is op zoek naar vervangende huisvesting ten behoeve van ruim dertig bewoners van de Kloosterhof (voorheen het Johannesklooster) aan de Stationsstraat, dat eigenlijk bouwkundig en funtioneel ongeschikt is. Avelejin beschikt in Borne al over Het Witte Huis bij de Rotonde, waar het bestuurlijke hoofdkwartier zetelt, en heeft overwogen achter dit monumentale pand nieuwbouw te plegen, maar nu de plek van de Eschschool beschikbaar komt en de gemeente zorg daar niet uitsluit is de focus daar op gericht.

Het voormalige klooster aan de Stationsstraat betreft een Rijksmonument en er zal in overleg met de woningcorporatie Welbions, eigenaar van het pand, worden gekeken naar een passende nieuwe functie. Een functie van de Eschschool  voor wonen en zorgen spreekt de gemeente zowel ambtelijk als bestuurlijk op voorhand aan.

 

Deel dit nieuws!