De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Abbema wil dat Overijssel multifunctionele bedrijvenparken faciliteert

Van Abbema wil dat Overijssel multifunctionele bedrijvenparken faciliteert

VRIEZENVEEN - De gemeente Twenterand wil onder aanvoering van wethouder Van Abbema bevorderen dat bedrijventerreinen ook in de avonduren en weekenden een functie hebben, bijvoorbeeld om te wandelen, te sporten of anderszins  te verblijven. Volgens haar biedt revitalisering van bedrijventerreinen ook vanuit het perspectief van ruimtelijke inrichting kansen.

De wethouder wil hierover in contact treden met de provincie Overijssel die hiervoor financieel en faciliterend bronnen kan aanspreken. Ze zal dit dinsdag aankaarten als de statenleden Slingerland van GroenLinks en Westert van de ChristenUnie een bezoek brengen aan Vriezenveen. Na aankomst, met de trein vanuit Mariënberg, worden de statenleden door Van Abbema ontvangen en van het NS-station via het Westeinde naar het gerevitaliseerde bedrijventerrein Weitzelpoort geleid, om zich daar te laten bijpraten over multifunctionele benutting van bedrijventerreinen.

Opvallend is trouwens dat Van Abbema op de lijst van de ChristenUnie staat voor de statenverkiezingen. Ze is lijstduwer en heeft geen provinciale ambities. Ze was al eens statenlid en acht jaar geleden kandidaat-gedeputeerde toen ChristenUnie en SGP samen tot de coalitie toetraden. Bij de keuze voor een gedeputeerde viel Van Abbema af omdat de SGP voor de keuze uit twee ‘kwaden’ een gescheiden man prefereerde boven een gehuwde vrouw. Zo werd ex-wethouder Boerman van Kampen gedeputeerde en niet ex-wethouder Van Abbema van Twenterand.

Deel dit nieuws!