De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCV

Van één ster in de vroege ochtend boven Zuidbroek tot een discotheek van sterren boven Daarle in de late avond. Het zal ongetwijfeld van kleinheid en deemoed getuigen als je zoals ik graag naar luchten kijk. Alles begint aan de einder en alles eindigt met een begin. De sterrenstelsels zijn de verkeersborden van het hemelrijk. Je hoeft niet alles te weten, vermoeden is eigenlijk spannender.

De ochtend was nog voor de dageraad dauwig. Ik zag het aan de ligusterhaag, waarin ik eerder deze week de mussen en mezen had opgemerkt, die er hun broedruimtes zullen bouwen als de naakte takken van de haag groen begroeid zullen zijn. Benieuwd of het roodborstje terugkeert naar de erfscheiding. Het zal in de sterren geschreven staan, maar in een voor mij onbegrijpelijk schrift.

In de ochtend was er slechts één ster die door het wolkendek wist te prikken, in het zuidoosten, krachtig, niet te missen. Je ziet als firmamentschouw een ster pas duidelijk als die de enig zichtbare is. Terugkerend van een strategich beraad bij De Tip in Daarle (een gelegenheid om te eten, te drinken, te overleggen en te biljarten) fietste ik in het donker huiswaarts en overlegde met de sterren.

 

 

 

Deel dit nieuws!