De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP wil regeling/rekening op maat voor gasten camping Ambt-Delden

SP wil regeling/rekening op maat voor gasten camping Ambt-Delden

AMBT DELDEN – Vanwege de overname van de camping Westerholt in Ambt-Delden door de Stichting Twickel bestaat de kans dat vaste recreanten worden gedupeerd. Volgens de raadsfractie van de SP voert Twickel positieve gesprekken met de campinggasten, maar dient de gemeente Hof van Twente ook metterdaad te doen wat ze met de buitenwacht communiceert.

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders schrijft fractievoorzitter Kalter van de SP: ‘Door de abrupte beëindiging van de camping komen er ineens bijzondere zaken aan de orde, zoals veiligheid, openbare orde, inbraak, brandstichting en minder kunnen recreëren. Het lijkt ons dan ook zeer relevant dat een politieke partij de gemeente vraagt de overname van dan wel de beëindiging ervan te faciliteren, teneinde de gasten tegemoet te komen. Het zijn onze gasten, waarvoor we ons zo inspannen dat ze bij ons komen recreëren: in gastvrij Hof van Twente.’

Ook moeten volgens hem de toeristenbelasting en de kosten afvalverwerking/milieuheffingen goed worden afgewikkeld. Er wordt per jaar een vast bedrag gerekend, maar veel campinggasten zullen het heel jaar niet volmaken. Er moet, meent Kalter, van gemeentewege een aangepaste vrijstellingsregeling komen voor toeristenbelasting en voor lokale heffingen. 

Deel dit nieuws!