De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Versterking natuur en cultuurhistorie aan Regge bij Parel(s) Twente

Versterking natuur en cultuurhistorie aan Regge bij Parel(s) Twente

MARKELO - De gemeente Hof van Twente en het waterschap Vechtstromen gaan een groot gebied bij de vervallen camping De Parel van Twente 'teruggeven' aan de natuur. Het beoogde plan voor de herinrichting voorziet in de versterking van natuurlijke en cultuurhistorische waarden in het stroomdal van de Boven Regge. Ze laten zulks over aan particuliere grondeigenaren.

De herinrichting van het gebied sluit aan bij wat er in Enter al tot stand is gebracht. De geboren Enterse ondernemers Bolscher (vleesbedrijf) en Roetgering (Coulisse) richtten vier jaar geleden een stichting op voor het beheer van 85 hectare natuurgebied in het Reggedal, dat zich uitstrekt op grondgebied van Enter en Goor. Ze wonnen de aanbesteding van het waterschap Vechtstromen en werden daarmee ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de opwaardering.

De gemeente Hof van Twente ging eerder al akkoord met een wijziging van het bestemmingsplan om de bouw van een beheerschuur mogelijk te maken, mede vanwege compenserende maatregelen, met name het saneren van het aan de Kolhoopsdijk te Markelo gelegen voormalige campingterrein De Parel met omliggende gronden, het ontwikkelen van natuur en het in ere herstellen van de karakteristieke bebouwing. Hiertoe kocht Roetgering recent ook gronden bezijden het voormalige en verwaarloosde recreatieterrein, met een vervallen boerderij uit het jaar van de Slag bij Nieuwpoort. Over alle plannen voor het gebied De Parel van Twente met zijn natuurlijke en cultuurhistorische waarden vindt maandag in het Buurthuis Elsenerbroek aan het Jan Broezeplein een 'inloopbijeenkomst' plaats.

 

Deel dit nieuws!