De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Eigen kracht bedrijven/gemeenten biedt juist bij krimp kans op succes

Eigen kracht bedrijven/gemeenten biedt juist bij krimp kans op succes

VRIEZENVEEN – Krimp is eerder een kans dan een gevaar en pakt doorgaans goed uit als ondernemers enerzijds en bestuurders en ambtenaren anderzijds elkaar de kop niet gek (laten) maken. Als ze het hoofd erbij houden kan krimp juist een kracht zijn. Dat zei marketingprofessor Hospers van onder meer de Radboud Universiteit en de Universiteit Twente vanavond tijdens een bijeenkomst in het Ondernemershuis te Vriezenveen. Het gaat volgens hem voor alles om verbondenheid met elkaar en de eigen gemeente/regio, in casu Twenterand/Twente. 

Er is vraag naar werknemers in de maakindustrie en het Calimero-denken moet zo snel mogelijk overboord. Je eigen kop volgen, geloven in jezelf én samenwerken, dat moet het parool zijn voor Twenteranders. Dat is ook een van de dragers  van een bedrijf als Löwik Meubelen, waarvan de tweede generatie, ex-profwielrenner Gerben Löwik nu aan het roer staat.

Onbekende kampioenen zijn volgens Hospers ondernemingen die bij het grote publiek vaak onbekend zijn. In de bijeenkomst vertelde para-olympisch sporter/biker Jennette Jansen uit dat deel van Twenterand dat Westerhaar heet dat ze volgend jaar in Tokio weer voor goud gaat. Het waren woorden in de geest van de avond, waarin het ging om eigen kracht  en volle overtuiging.

Deel dit nieuws!