De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Groep Versteeg wil vervangende ruimte voor een HUB in Enschede

Groep Versteeg wil vervangende ruimte voor een HUB in Enschede

ENSCHEDE - De raadsfractie Groep Versteeg vindt dat de gemeente Enschede zich 'maximaal' moet inzetten voor een nieuwe HUB als de huidige verdwijnt om plaats te maken voor de bouw van de Kop van de Boulevard, waarvoor ook het belendende pand van de voormalige ING-bank moet wijken.

De HUB, gevestigd in het voormalige SLO-pand nabij de Haaksbergerstraat, is een gebouw waar eenpitters/flexwerkers werkzaam zijn, van wie de meeste in de creatieve sector. Er zijn naar de informatie van het raadslid Versteeg van zijn eigen Groep nu 57 mensen werkzaam.

De HUB Twente wordt naar de bevinding van het raadslid al zeven jaar gebruikt als ‘tijdelijke’ werkplek locatie en in de gebruikers-overeenkomst staat dat een opzegtermijn in acht dient te worden genomen. Versteeg vraagt in een brief aan het college van burgemeester en wethouders of dat met hem van mening is dat alle arbeidsplaatsen voor Enschede belangrijk zijn, zowel directe als indirecte, mede met het oog op uitbesteed werk, en dat daarom vervangende huisvesting wenselijk is. Bovendien zou de HUB een kweekvijver zijn voor talent en een springplank voor starters.

 

Deel dit nieuws!