De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Coes gaat met participatiedrift voor herinrichting Dorpsstraat in Enter

Coes gaat met participatiedrift voor herinrichting Dorpsstraat in Enter

ENTER - Met een geraamd bedrag van ruim 1,4 miljoen euro voor de uitvoering in de achterzak gaat wethouder Coes van Wierden naar Enter om met betrokkenen, zowel bewoners en winkeliers als vastgoedeigenaren, te spreken over, om de wensen te inventariseren met betrekking tot de herinrichting van de Dorpsstraat aldaar.

De gemeenteraad heeft al meermalen aangedrongen op spoed wat betreft de herinrichting van de Dorpsstraat-Midden in Enter. De gemeente wil zo snel mogelijk starten met het ontwikkeltraject van het gebied tussen de Nederlands-Hervormde en Rooms-Katholieke kerk in Enter, in lijn met de jaren geleden al gerealiseerde vernieuwing van de Dorpstraat-Noord. In een later stadium volgt de Dorpsstraat-Zuid, waar nu volgens het college geen geld voor is.

In combinatie met het vervangen van de riolering van de Dorpsstraat kan ter hoogte van het bijna afgeronde Middenplein een ander straatbeeld ontstaan, met als voordeel dat de straat maar één keer 'open' komt te liggen. Voor de gehele uitvoering van de plannen moet de gemeenteraad dit jaar nog instemmen met een geraamd bedrag van 1.421.000 euro dat van de zomer dient te opgenomen in de Nota Meerjarenbeleid.

Deel dit nieuws!