De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wel nieuwbouw Aloysiusschool te Geesteren, maar op huidige plek

Wel nieuwbouw Aloysiusschool te Geesteren, maar op huidige plek

GEESTEREN - De beoogde nieuwbouw van de Aloysiusschool te Geesteren zal op de bestaande plek plaatsvinden. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Tubbergen neemt daarmede de uitkomst van een locatieonderzoek over. Dit werd hedenavond bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in zaal Kottink.

Nieuwbouw op een andere plek dan aan de Kampboerlaan in Geesteren zou geen betere accommodatie opleveren en vanwege procedures en dergelijke wel veel meer tijd vergen, wat afhankelijk van eventuele bezwaren tenminste een jaar zou kunnen schelen. Op de huidige plek ligt in elk geval de bestemming vast.

Het in de huidige aanzet zestig jaar oude onderwijspand is bouwkundig verouderd van opzet en onderwijskundig onlogisch ingedeeld. Dat maakte ook dat nieuwbouw na sloop werd geprefereerd boven een minstens zo begrotelijke verbouwing.

Het onderwijsteam bepleitte om die reden ook nieuwbouw op de bestaande plek, want dat levert een school op die aan de hedendaagse eisen beantwoordt en die centraal ten opzichte van een aantal essentiƫle voorzieningen, waaronder die voor sportbeoefening. Daarenboven kan bij de toekomstige school ook een aantal huizen verrijzen. De gemeenteraad van Tubbergen zal volgende maand over het 'schoolplan' in Geesteren komen te spreken.

Deel dit nieuws!