De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Politieke onrust Enschede en actie Hengelo door stijging energielasten

Politieke onrust Enschede en actie Hengelo door stijging energielasten

ENSCHEDE/HENGELO - In zowel Enschede als Hengelo is er politieke bezordheid over de expolisief genoemde stijging van de energierekening. Gemiddeld zal die volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek met met 334 euro stijgen.

In de gemeenteraad van Enschede stelde fractieleider Hummels van de PvdA er vragen over aan haaer geestverwante wethouder Kampman, die zei dat hij de zorg deelt, de nood onderkent en voor gezamenlijke druk van gemeenten richting de rijksoverheid opteert. In dat verband zei hij dat mogelijk door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten pressie op het kabinet kan worden uitgeoefend.

In de gemeente Hengelo zijn leden van de coalitiepartij SP al sinds vorige week op pad om deur aan deur steun op te halen voor een petitie die als doel heeft bij de regering te eisen dat er compensatie komt. Honderden mensen tekenden inmiddels bij acties in ’t Wilbert en de Hengelose Es.

De SP in Hengelo stelt dat de stijging van de energiekosten met gemiddeld met 334 euro schril afsteekt bij het matsen van 'grote vervuilers'. Want: 'Shell maakte afgelopen jaar ruim achttien miljard winst en betaalde in Nederland amper belasting.'

Deel dit nieuws!