De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voor burgemeesterschap Wierden belangstelling van 39 kandidaten

Voor burgemeesterschap Wierden belangstelling van 39 kandidaten

WIERDEN - Er hebben zich 39 personen bij de commissaris van de koning gemeld om hem kond te doen van hun belangstelling voor het burgemeesterschap van Wierden, onder wie elf vrouwen. De leeftijd der kandidaten ligt tussen de veertig en 62 jaar.

Van de kandidaten hebben of hadden er 28 een hoofdfunctie in het openbaar bestuur. Van twee belangstellenden is de politieke kleur onbekend of is er geen partijlidmaatschap, elf kandidaten zijn lid van de VVD, zes van het CDA, en vier van de ChristenUnie, ook vier van D66, vier van GroenLinks en eveneens vier van de PvdA. Drie belangstellenden om burgemeester Robben op te volgen zijn aangesloten bij een lokale partij en één kandidaat is lid van de SGP.

Het streven is in juni, als Robben naar negen jaar vertrekt, een nieuwe burgemeester te benoemen. De komende tijd staat in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken. Uiiteindelijk blijven er drie kandidaten over van wie de raad de raad er een voordraagt bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Deel dit nieuws!