De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SLO wil tóch weg uit Enschede/Twente en CDA trekt weer aan de bel

SLO wil tóch weg uit Enschede/Twente en CDA trekt weer aan de bel

ENSCHEDE - De Stichting Leerplan Ontwikkeling wil alsnog verhuizen van Enschede/Twente naar een stad/regio die centraal in het land ligt. Dat zou binnen een jaar al moeten gebeuren. De raadsfractie van het CDA kreeg er lucht van en wil hedenavond van het college van burgemeester en wethouders weten hoe het zit. Eerder hield de Tweede Kamer een verhuizing nog tegen, na een breed aangenomem motie van het CDA. Het onderwijsexpertisecentrum heet van belang te zijn voor stad en regio vanwege de kennis, de werkgelegenheid en de uitstraling.

SLO streek in de jaren zeventig neer in Enschede in het kader van het rijksspreidingsbeleid, dat twee doelen voor ogen had: stimuleren van leefbaarheid in noorden, oosten en zuiden van het land én tegengaan van congestie in de Randstad. Beide doelen zijn volgens fractievoorzitter Koc van het CDA in Enschede 'nog steeds actueel en urgent en behoud van SLO in Enschede draagt daar zonder meer aan bij'. Volgens haar gelden de argumenten van vier jaar geleden nog steeds.

Daarnaast is volgens Koc in haar vragen aan het college met name voor de toekomst van Twente en Enschede ook het economische argument van belang: het behoud van de Stichting Leerplan Ontwikkeling in het economische netwerk in de stad en de regio

Deel dit nieuws!