De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCVI

Het is precies veertig jaar geleden. Een voorstelling in De Hagen. Ik twijfel of het 'Sjakie en de chocoladefabriek' was of 'Het lelijke eendje'. Als ik het een zeg is het vast het ander. Ik had  beloofd er een stukje van te maken. Er zou ook een foto worden geschoten. Kinderballet in de krant. Ik mocht er van redactiechef Jan van Kooij  tien regels aan wijden.

Ik had niks met ballet, maar popelde om erover te schrijven. Het  ging me om de balletlerares, eigenaar van haar eigen balletschool.  Daarom ging ik ook even kijken en praten in plaats van nabellen.  Langs mijn neus weg vroeg ik of ze net als ik ook nog moest eten en of ik haar dan op een een pizza kon trakteren. Dat kon. Geen idee hoe het smaakte.

Zij had een auto en kon me bij mijn volgende klus brengen. Iets met carnaval. Ook een paar regels bij een foto. Ze reed me er naar toe. Als we vóór carnavalszaal Het Anker toen hadden gedaan wat we wilden, maar niet dorstten, zou alles anders zijn gelopen, maar we waren te groen en te bleu en moesten eerst tien jaar de fouten maken die we maakten.

Deel dit nieuws!