De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Forse groei personeelsbestand bij poppodium Hengelo-Enschede

Forse groei personeelsbestand bij poppodium Hengelo-Enschede

HENGELO/ENSCHEDE - De organisatie van poppodium Metropool te Hengelo is fors uitgebreid vanwege de groei in het aantal activiteiten. Het team van professionals is verdubbeld naar 24 mensen, een toename van tien formatieplaatsen. Vanwege de uitbreiding van de programmering moesten meer vrijwilligers worden geworven. Het aantal is nog niet op het beoogde niveau, omdat de gewenste groei van het aantal aanmeldingen een gevolg zal zijn van het succes.

De programmering geldt behalve Metropool bezuiden het treinstation Twente Centraal in Hengelo ook de voormalige Atak-zalen aam het Wilminkplein te Enschede. De huisstijl en website hebben een metamorfose ondergaan, waarbij de kapitale letter M als beeldmerk wordt gebruikt en de nadruk ligt op het programma. Ook zijn de muziekcafés in beide steden heringericht, zodat die de poppodiumfunctie in Enschede en Hengelo ondersteunen.

De totale subsidie bedroeg vorig jaar 1.867.872 euro, gesplitst in een deel bestemd voor de locaties en een deel voor de programmering  Er hebben vorig jaar ruim 86.000 mensen een activiteit van Metropool bezocht, waarvan ruim 25.000 in Enschede en circa 55.000 in Hengelo. Metropool zal het overgangsjaar 2018 afsluiten met een positieve exploitatie. Het bestuur heeft deswege vertrouwen in de 'doorontwikkeling' van het bovenstedelijke poppodium.

Deel dit nieuws!