De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal verlengt rentevoordeel voor duurzame energie(opwekking)

Oldenzaal verlengt rentevoordeel voor duurzame energie(opwekking)

OLDENZAAL – De gemeente Oldenzaal wil verlengt het project om met een financieel voordeel te bevorderen dat maatschappelijke organisaties en bedrijven meer gaan investeren in energiebesparing en de opwekking van duurzame energie.

Bij wijze van prikkel verlaagt de gemeente de rente voor initiatieven van maatschappelijke organisaties het rentetarief sowieso en voor bedrijven en instellingen die minimaal honderd vierkante meter asbesthoudend dak saneren en ter vervanging zonnepanelen of -collectoren installeren.

Het college van burgemeester en wethouders bracht de verlengde subsidieregeling Oldenzaals Energiefonds 2019 afgelopen week naar buiten. De bedoeling is dat instanties en bedrijven net dat steuntje in de rug aangrijpen om van een voornemen een uitvoering te maken.

Projecten met een looptijd van vijf jaar krijgen een korting op de rente, bij tien jaar anderhalf procent en bij vijftien jaar één procent. Ook de gemeenten Dinkelland, Losser en Tubbergen, die met Oldenzaal het ‘nationaal park’ Noordoost Twente vormen, beginnen met een lokaal energiefonds, al is het wel de bedoeling dat ze vanuit Oldenzaal worden gevoed.

Deel dit nieuws!