De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Löwik sloopt oude en bouwt en onderhoudt nieuwe sporthal Losser

Löwik sloopt oude en bouwt en onderhoudt nieuwe sporthal Losser

LOSSER/ALMELO - Het bouwbedrijf Löwik zal de nieuwe sporthal in Losser bouwen, waarvoor het college van burgemeester en wethouders een extra krediet van 1,3 miljoen euro wil uittrekken, bovenop het eerder gevoteerde bedrag van 3,2 miljoen. Het betreft een voorlopige gunning, omdat de gemeenteraad formeel het extra geld nog beschikbaar moet stellen. De bouw van het zogenoemde 'all electric sportgebouw zonder gasaansluiting' en met zeshonderd zonnepanelen op het dak brengt voor de gemeente een jaarlast van zo'n twaalfduizend euro met zich mee.

De hoofdgebruikers zijn de scholengemeenschap Twents Carmel College en de sportclubs Combinatie’64 en Volley’68. Op hun voorspraak is gekozen voor een hal met een afmeting van 26x67 meter. Deze hal is qua sportoppervlakte nagenoeg gelijk aan de afgeschreven accommodatie De Fakkel, maar efficiënter in gebruik met drie haldelen van 22x26 meter. Overdag kan het voortgezet onderwijs zo gebruik maken van twee haldelen en het basisonderwijs van één haldeel. Na schooltijd maken de sportverenigingen gebruik van de drie zaaldelen, deels gelijktijdig.

Löwik bouwde recent een vergelijkbare accommodatie in Tubbergen ter vervanging van de Burgemeester Verdegaalhal. Het bedrijf sloopt ook De Fakkel en is contractueel gedurende een periode van vijftien jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de sporthal.

De gemeenteraad van Losser spreekt eind deze maand over het plan en de bedoeling is dat er in de raadsvergadering van 12 maart een klap op wordt gegeven. Bij een akkoord, waar niemand aan twijfelft, begint de afbraak van De Fakkel in het najaar en vervolgens de nieuwbouw. De opening van de nieuwe sporthal staat op de rol voor het begin van het schooljaar 2020.

Deel dit nieuws!