De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CXCV

Onderzoeksjournalistiek in de regio? Jazeker: Moniek Kleinsman is zwanger? Breaking news voor RTV Oost. Breaking the waves. Moniek Kleinsman was een schaatser uit Bentelo. En is nu statenlid in Overijssel. Ja, statenlid. Dat is een politiek iemand die te klein is voor het tafellaken van de Tweede Kamer en te groot voor de gemeenteraad. Dan plof je in de verzorgingsflat van de politiek, oftewel de Provinciale Staten van Overijssel.

Moniek Kleinsman behoort bij de kleintjes, verblijft in het Voorgeborchte van de Politiek, maar oogt kennelijk leuk op televisie, vooral zwanger, dat scoort, in de bunker aan de Luttenbergerstraat te Zwolle. Een beetje de Kim Kötter van de Staten van Overijssel. Bovendien is de aanstaande moeder bekend van een implosie op het  ijs van Turijn. Waar ze crashte. Voorheen topschaatster. Wellicht wordt ze ooit wethouder in de Hof van Twente, niet voor het beleid, maar voor het plaatje. Hoef je niet heel veel voor te kunnen, zeker niet als je zóóó fotogeniek bent, bij RTV Oost, met de buik vooruit in hogere sferen, pront op de foto.

Ik las maandag op de site van de regionale zendgemachtigde piratenzender dat ze zich daar op de onderzoeksjournalistiek gaan storten. Dat is namelijk een gat in de markt. Je hoeft het niet te doen, want als je zégt dat je aan onderzoeksjournalistiek doet is dat al genoeg om overheidsmiljoenen binnen te slobberen, zeker als je ten bewijze van je onderzoeksjournalistiek met de scoop komt dat Moniek Kleinsman zóóó zwanger is....  

 

Deel dit nieuws!