De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kampman loopt nog net geen twintig rondjes met drie salto's om de kerk

Kampman loopt nog net geen twintig rondjes met drie salto's om de kerk

ENSCHEDE -  De gemeente Enschede zou in haar pogingen de tekorten op de bijstandslasten te verminderen mede moeten inzetten op het  laten creĆ«ren van deeltijdbanen in combinatie met gedeeltelijke bijstandsuitkeringen. Dat is de mening van wethouder Kampman die in Enschede over Werk en Inkomen gaat.

Volgens hem is dat  'de kern van de bijstand' dit: 'Een uitkering als aanvulling op wat je zelf kunt verdienen.' Daarnaast merkt hij in toenemende mate bereidheid bij ondernemers om mensen in het bedrijf te halen in de wetenschap dat ze niet honderd procent productief zijn. Kampman zegt gelukkig te zijn met dit sociaal ondernemerschap en noemt in dat verband ook het recent opgerichte Fonds voor Vakmanschap Twente.

Een derde spoor dat de PvdA-wethouder volgt  is te mikken op banen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, al dan niet in combinatie met opleiding. Hij deelde in dat verband deze week in een politiek brainstormberaad mee blij te zijn dat 123 vrouwen recent een baan op niveau 1 kregen bij  de zorgorganisatie Livio. En nee, reageerde hij op een vraag, dat zijn geen volledige banen, want totaal vijftig vacatures. 'Als het 123 banen waren, had ik nu twintig rondjes om de kerk gelopen en er ook nog drie salto's bij gemaakt.' 

 

Deel dit nieuws!