De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ruim 2,3 miljoen euro provincie voor verkeersveiligheid in Twente

Ruim 2,3 miljoen euro provincie voor verkeersveiligheid in Twente

ENSCHEDE - De provincie komt in Twente met ruim 2,3 miljoen euro over de brug voor bereikbaarheid, verkeersveiligheid en gedragsbeïnvloeding, een betere kwaliteit van fietsverbindingen, doorstroming van het verkeer en het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers. Het gaat om cofinanciering, wat betekent dat de gemeenteraden ook in de  beurs moeten tasten.

Van de Twentse gemeenten krijgt Enschede met ruim 529.000 euro het meeste, gevolgd door Hengelo met dik 315.000 euro en Almelo met ruim 270.000 euro.

Het gaat onder meer om het veiliger inrichten van wegen, fietspaden en kruispunten op locaties waar relatief veel ongevallen gebeuren. Verder wordt een groot deel van de provinciale bijdrage aan fietsprojecten besteed, gericht op zowel de fietsveiligheid als de fietsstimulering, zoals de fietssnelweg F35 tussen Nijverdal en Glanerbrug met aftakkingen naar Oldenzaal en Vriezenveen, de verbetering van schoolfietsroutes en het veiliger maken van (fiets)oversteekplaatsen. 

Naast infrastructurele projecten subsidieert de provincie Overijssel eveneens gedragsmaatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

 

Deel dit nieuws!