De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twente investeert in arbeid en economie met Fonds voor Vakmanschap

Twente investeert in arbeid en economie met Fonds voor Vakmanschap

ENSCHEDE - Bij de start van het Twents Fonds voor Vakmanschap zijn meteen de eerste scholingscheques uitgegeven waarmee de Twentse vakman of vakvrouw gebruik kan maken van het fonds. Zulks ten behoeve van zichzelf, de werkomgeving én het werkplezier. De bedoeling is dat vakmensen zich blijven ontwikkelen voor een veerkrachtige arbeidsmarkt, eant dat is ook goed voor de regio. De arbeidsmarkt in Twente verandert snel door economische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen.

Er werken in de regio veel mbo’ers die relatief weinig doen aan her- bij- en omscholing en de bedoeling is dit te veranderen om de mismatches te voorkomen en problemen op te lossen. 'We stimuleren zo ook een leven lang ontwikkelen', laat bestuursvoorzitter Van der Vegt van het ROC van Twente optekenen in een persbericht van de Twente Board. 'Laagdrempelige toegang, ook in financiële zin, is essentieel en kan met dit Twentse Fonds.'

De regionale economie vraagt om goed gekwalificeerde vakmensen, waarvan er steeds minder zijn. De behoefte aan veel arbeidskrachten blijft in de komende jaren, niet alleen voor de toenemende vraag naar werk door de hoogconjunctuur, maar ook voor de vervanging van werknemers die met pensioen gaan. Het gaat daarbij niet alleen om mensen met theoretische opleidingen, maar ook – in aantallen zelfs meer – mensen met praktische opleidingen.

Deel dit nieuws!