De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Veltmeijer (PVV) gaat in strijd om Senaat debat aan met Asscher (PvdA)

Veltmeijer (PVV) gaat in strijd om Senaat debat aan met Asscher (PvdA)

DIEPENHEIM/VROOMSHOOP - Het kan een aardig debat opleveren als provinciaal PVV-voorman Veltmeijer medio volgende maand (zondag 17 februari) in debat gaat met landelijk kopman Asscher van de PvdA. De confrontatie vindt plaats tijdens 'Politiek in de Pol' in het gelijknamige cultureel centrum De Pol in het stedeke Diepenheim.

Veltmeijer, woonachtig in Vroomshoop, is momenteel fractievoorzitter van de PVV in Overijssel en ook lijsttrekker bij de verkiezingen medio maart voor een nieuwe samenstelling van de Provinciale Staten van Overijssel. Op hun beurt kiezen de provinciale politici vervolgens de Eerste Kamer die van belang zijn voor het al dan niet behouden van de meerderheid van de regering in de Senaat. Momenteel heeft het kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie de kleinst mogelijke meerderheid in de Eeste Kamer.

Voor de PVV in Overijssel, met Veltmeijer als roerganger, zijn de statenverkiezingen van belang vanwege haar streven minimaal de tweede partij van Overijssel te worden. Nu heeft de PVV vijf zetels, zes minder dan het CDA, maar slechts één minder dan de VVD en even veel als D66, SP én van PvdA.

Deel dit nieuws!