De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Staatssecretaris vindt onrust 'gevaarlijk treintransport Twente onnodig

Staatssecretaris vindt onrust 'gevaarlijk treintransport Twente onnodig

HENGELO – Er is in Twente groeiende onrust over een voornemen tot meer treinen met gevaarlijk transport door Twente. Het gaat dan om het spoor tussen Deventer en Oldenzaal, dwars door (de bebouwde kommen van) Holten, Rijssen, Wierden, Almelo, Borne, Hengelo en Oldenzaal.

De verontwaardiging ontstond toen staatssecretaris Van Veldhoven liet weten te overwegen meer ‘gevaarlijke transporten’ door Twente te laten rijden, waartoe ze de regels en normen zou willen bijstellen. Behalve in Twentse gemeenteraden is ook in de Tweede Kamer met politiek ongeloof gereageerd, onder meer bij de SP, die traditiegetrouw meteen een serie vragen stelde.

Van Veldhoven zegt dat de veiligheidseisen voor vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor aan alle voorwaarden voldoet en zal blijven voldoen. De bewindsvrouw wijst erop dat goederentreinen op de Betuwelijn last hebben van werkzaamheden aan het spoor in de Bondsrepubliek. Ze meent dat het – tijdelijk - iets oprekken van de normen niet betekebt dat die worden overschreden.

Deel dit nieuws!