De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Coes onder vuur bij bestemming verbouw/verhuur school Wierden

Coes onder vuur bij bestemming verbouw/verhuur school Wierden

WIERDEN – Hoewel unaniem, maar in meerderheid toch met onverholen tegenzin, stemde de gemeenteraad van Wierden vanavond in met de verbouwing en herbestemming van de voormalige basisschool De Touwladder, voorheen Hemmelgaard.

De verbouwing kost de gemeente, die eigenaar blijft, 725.000 euro en de vrees leeft in de raad dat het een financieel blok aan het zere been kan worden, zeker indien er op den duur leegstand ontstaat. Ook was er pittige kritiek op wethouder Coes voor de wijze waarop hij het proces inhoudelijk aanstuurde en begeleidde, want die werd bestuurlijk als halfslachtig en afzijdig beoordeeld. Wel was er veel lof voor het energieneutraal maken van het pand.

Alleen de lokale partij NEW, vorig jaar de grootste geworden en met twee wethouders in het college gekomen, had amper  commentaar, maar coalitiepartner CDA uitte bij monde van het raadslid Braamhaar stevige kritiek. Hij vond het vreemd dat de gemeente als exploitant van commercieel vastgoed gaat optreden. Hij wees in dat verband met nadruk op leegstaande panden voor commerciële doeleinden in het stationsgebied van Wierden.

Deel dit nieuws!