De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal dokt dankzij provincie slechts drie ton voor zijn deel van F35

Oldenzaal dokt dankzij provincie slechts drie ton voor zijn deel van F35

OLDENZAAL/ENSCHEDE - De gemeenteraad van Oldenzaal heeft vanavond 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aanleg van de fietssnelweg F35 richting Enschede. Effectief gaat het om drie ton, want de provincie Overijssel neemt driekwart van het investeringsbedrag voor haar rekening. De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van Nijverdal naar Glanerbrug met zijtakken van Almelo-Vriezenveen en van Enschede-Oldenzaal.

Het gaat om een fietspad van het kruispunt Schelmaatstraat/Enschedesestraat tot aan de gemeentegrens met Enschede. Er heerst in de gemeenteraad trouwens treurnis over het besluit van Enschede om de F35, tot de grens met Oldenzaal, op haar grondgebied uit te stellen.

Voor de verbetering van het kruispunt Schelmaatstraat/Enschedesestraat, dat formeel geen onderdeel uitmaakt van de fietssnelweg F35, heeft de gemeente Oldenzaal een verhoging van de provinciale subsidie aangevraagd omdat het huidige kruispunt veilig moet worden. Ook dient het kruispunt een logische beƫindiging te zijn van de F35. Er vinden hierover gesprekken met de provincie plaats. Het raadslid Lulof van de PvdA kwam vanavond met de suggestie het fietspad bij de verkeerslichten op de kruising te overdekken ten behoeve van meer comfort voor wachtende fietsers. Sommigen dachten aan een sociaal-democratische grap, maar dat was het volgens Lulofs niet, waarop wethouder Renkema vlotjes toezegde ook dit bij de provinciale overheid onder de aandacht te brengen.

Deel dit nieuws!