De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verzet tegen windmolens vooral in gemeenten waar lokale partij grootst is

Verzet tegen windmolens vooral in gemeenten waar lokale partij grootst is

ENSCHEDE – Het zijn vooral de lokale partijen die zich verzetten tegen de bouw van windmolens. Dat telt temeer nu in de helft der gemeenten sedert een jaar een lokale partij de grootste fractie in de raadszaal vormt.

In de gemeenteraden van Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Losser en Oldenzaal, Twenterand en Wierden werden lokale partijen de grootste, in Twenterand kreeg GBT ook nog eens de absolute meerderheid. Alleen in Hellendoorn en Losser werden Lokaal Hellendoorn respectievelijk Burgerforum buiten het college gehouden, met name omdat het CDA in beide gemeenten weigerde met hen samen te werken.

In de gemeente Twenterand komen er conform het evangelie van GBT slechts windmolens met een maximale hoogte van 25 meter, en dan ook nog buiten woonwijken, dus op de boer en op bedrijventerreinen.

In de gemeenten Hengelo en  Oldenzaal speelt de windmolendiscussie hoegenaamd niet. In de andere gemeenten hebben de lokalen in coalitieakkoorden (met name Enschede en Wierden) laten opnemen  dat ze in principe tegen zijn en dat, als er van buiten initiatieven komen er alleen valt te praten als burgerparticipatie en bewonersvoordeel hiertoe ruimte bieden, en dan ook alleen nog slechts kleinschalig van opzet.

 

 

 

 

 

 

l

meer volgt

Deel dit nieuws!