De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Coulisse koopt tien hectare Elsmoat en investeert twintig miljoen in bouw

Coulisse koopt tien hectare Elsmoat en investeert twintig miljoen in bouw

ENTER/RIJSSEN – Het raamdecoratie-designbedrijf Coulisse gaat twintig miljoen investeren op het bedrijvenpark De Elsmoat bezijden de A1 in Enter. Coulisse heeft zo’n zes hectare in bezit van een perceel dat tien hectare omvat. De andere circa vier hectare is in bezit van Wilmink-Oosterhof.

Coulisse zal er een distributiecentrum laten verrijzen ter vervanging van het huidige distributiecentrum met de omvang van een hectare aan de Veldweg te Enter. Behalve het veel 'distributiecentrum van de toekomst' zal Coulisse een deel van de grond aanbieden aan wat de gebroeders Roetgering ‘lokale ondernemers’ noemen. ‘Er zou al concrete belangstelling voor zijn. Het creatieve en zakelijke zenuwcentrum van het bedrijf is en blijft het pand Dock 36, verderop bezijden de A1.

Voor het bedrijvenpark De Elsmoat, dat 24 hectare omspant, is de deal met Coulisse de lang verwachte klapper. De gemeenten Rijssen-Holten en Wierden zijn elk voor vijftig procent eigenaar van de grond en voeren getweeën naar rato de exploitatie. Er zou met Coulisse ‘strak, scherp en lang’ onderhandeld zijn. Het bedrijf bedong onder meer dat het zelf de wegen in het gebied mag aanleggen, wat weinig voorkomt. Op die manier willen de broers Roetgering zelf de regie in handen houden en de openbare ruimte inrichten, waarbij behalve aan rood (steen) veel aandacht zal worden besteed aan groen (park) en blauw (water), passend bij het natuurlijke imago van Coulisse.

De broers (Chris en Maurice) Roetgering begonnen 27 jaar geleden toen de met geleend geld bestelde zeecontainer vol stoffen en stiksels uit China een gat in de markt sloeg, in Enter, in Nederland, in Europa en de rest van de wereld. De stof- en systeemleverancier voor zonweringsproducten behoort al jaren tot de snelst groeiende bedrijven in (Oost-)Nederland, qua omzetgroei, innovatieve concepten op het vlak van design/decoratie en wereldwijde toename van werkgelegenheid. De omzet ging een paar jaar geleden door de magische grens van honderd miljoen dollar. Er zijn vestigingen all over the world.

Deel dit nieuws!