De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tilligte krijgt naast Terra Nova 'multifunctioneel sport- en speelveld'

Tilligte krijgt naast Terra Nova 'multifunctioneel sport- en speelveld'

TILLIGTE - De dorpsraad Tilligte krijgt van de gemeente Dinkelland een eenmalige subsidie van negenduizend euro ten behoeve van de aanleg van een multifunctioneel sport- en speelveld naast het dorpshuis Terra Nova, dat ten gemeentehuize in Denekamp trouwens te boek staat als een multifunctionele accommodatie.

He college van burgemeester en wethouders verstrekt het geld in het kader van het projectproces MijnDinkelland2030 dat dient om de leefbaarheid in de kern te bevorderen en specifieke wensen van bewoners, verenigingen en instanties te (helpen) realiseren.

Het dorpshuis Terra Nova is daar het bewijs van, want het initiatief hiertoe kwam enkele jaren geleden vanuit de bevolking en anderhalf jaar geleden werd het gebouw geopend, met dank aan vele vrijwilligers en lokale bedrijven.

Het gebouw omvat een gymzaal-plus, een grote zaal, ontmoetingsruimte en vergaderruimtes. Tot de vaste gebruikers behoren de volleybalclub Tilligte, de muziekvereniging Amicitia, de werkgroep Samen Welzijn en het themakoor Viventi. Ook kregen de leerlingen van 'n Esch er een gymruimte. En nu komt er dus een sport- annex speelveld bij.

Deel dit nieuws!