De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Sint Joseph in Almelo krijgt de geest: bouwen, slopen en renoveren

Sint Joseph in Almelo krijgt de geest: bouwen, slopen en renoveren

ALMELO - De woningcorporatie Sint Joseph wil in een tijdbestek van vier jaar tweehonderd woningen renoveren, 72 huizen slopen en honderd woningen bouwen. Dat gebeurt in afstemming met de collegacorporatie Beter Wonen, de gemeente Almelo en zorg- en welzijnsorganisaties.

Voor de uitvoering van het ondernemingsplan zet Sint Joseph zet daarom in op samenwerkingen. Er wordt gewag gemaakt van frequent contact met de huurders (huisbezoeken), nieuwe vormen van participatie en samenwerken met wijkbewoners op het vlak van de woonoomgeving.

Sint Joseph richt de blik niet alleen op de huidige samenleving, maar ook op die van de toekomst, zo laat de corporatie weten. 'Dat vraagt de komende vier jaar om investeringen in de bestaande woningvoorraad en in de organisatie. Dit betekent ook dat de woningstichting de grenzen op moet zoeken van de financiƫle mogelijkheden.' Dit alles vindt plaats, meldt Sint Joseph in een persbericht, onder het motto van nu investeren om op de langere termijn waarde toe te voegen.

Deel dit nieuws!