De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede bekreunt zich over extra kosten of versoberen nieuw zwembad

Enschede bekreunt zich over extra kosten of versoberen nieuw zwembad

ENSCHEDE – De gemeenteraad van Enschede maakt zich ernstig zorgen over de oplopende kosten van de (uit)bouw van het zwembad in het Diekmangebied. Vorig jaar trok de gemeenteraad er ruim zestien miljoen voor uit, maar dit blijkt nu – mede door gewijzigde omstandigheden in de aannemerij met stijgende prijzen - veel te weinig te zijn.

Het betekent, zo bleek hedenavond, dat wordt overwogen aan de uitgangspunten wordt te tornen, wat ten koste kan gaan van recreatie, verbinding en duurzaamheid. In het uiterste geval is het mogelijk met het schrappen van baden en het kiezen voor groot onderhoud. Saillant is dat het vorige college van burgemeester en wethouders tot de bouw besloot, met als grote en fantieke tegenstander Burger Belang Enschede, onder aanvoering van derzelver fractievoorzitter Van den Berg, die na de verkiezingswinst  van BBE (nu de grootste partij in Enschede) wethouder werd met het zwembaddossier in zijn portefeuille.

Van den Berg kreeg van de huidige BBE-fractievoorzitter de vraag of de kosten mogelijk verdubbelen en volgens woordvoerder Van Lagen van het naar de oppositiebanken verbannen CDA staat het zwembad nog voor de bouw is begonnen al onder water. De algemene teneur was, bij coalitie en oppositie, dat het anders moet, maar niemand gaf aan hoe. Dat mag Van den Berg met zijn ambtelijke staf de komende weken uitzoeken.

Deel dit nieuws!