De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rowland weg bij Brodsky Quartet, maar blijft bij 'zijn' Stift Festival

Rowland weg bij Brodsky Quartet, maar blijft bij 'zijn' Stift Festival

WEERSELO - De musicus Daniel Rowland, geboren Tukker en eerste violist bij het Brodsky Quartet, gaat dit gezelschap verlaten. Hij wil zich richten op een solo-carrière. Dat meldt het strijkerstijdschrift 'The Strad' en werd dit weekend op 'Radio 4' toegelicht. Bij zijn vertrek, in mei dit jaar, is hij twaalf jaar lid geweest van het kwartet en zint hij op wat nieuws.

Het resterende drietal heeft ook een vervanger gevonden. Dat is de Britse violiste Gina McCormack. Ze speelde eerder onder meer in het Sorrel Quartet en het Maggini Quartet.

De violist zou wel de organisatie blijven doen van het jaarlijkse Stift Festival, in dat hij zelf entameerde. Mede voor dit initiatief, de uitbreiding ervan in heel Twente (onder meer naar de Plechelmus te Oldenzaal en het Muziekcentrum in Enschede) en het charteren van wereldvermaarde musici en gezelschappen ontving hij vorig jaar de Cultuurprijs van Overijssel

Rowland een zoon van Brits-Nederlandse ouders en groeide op in Twente. Geboren en opgegroeid op de idylle die Het Stift is hij een kind van de streek, met de immer mee resonerende geboortegrondtoon, wat onder meer in dat Stift Festival tot uiting komt.

Deel dit nieuws!