De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ex-burgemeester Haaksbergen preses PvdA Almelo en kandidaat-statenlid

Ex-burgemeester Haaksbergen preses PvdA Almelo en kandidaat-statenlid

ALMELO - Voormalig burgemeester Gerritsen van Haaksbergen is de nieuwe voorzitter van de PvdA in Almelo. Bovendien maakt hij als kandidaat-statenlid voor deze partij in maart kans op een zetel in Provinciale Staten van Overijssel.

Gerritsen moest na drie jaar in 2015 wegens bestuurlijke verantwoordelijkheid voor het drama met de monstertruck in Haaksbergen wijken als burgemeester. Voor hij in 2012 in Haaksbergen werd benoemd was hij tien jaar gedeputeerde in de provincie Groningen. Zijn achtste plek op lijst van de PvdA lijkt niet direct verkiesbaar daar de partij in Overijssel nu vijf zetels heeft en niet direct op winst staat. 'Maar', zei hij bij de lokale omroep AAvisie in Almelo, 'je weet nooit hoe een koe een haas vangt.' Over zijn rentree in het politieke bedrijf: 'Het oude vuur brandt weer.' Het nieuwe trouwens ook, want de liefde bracht hem naar Almelo.

Mocht hij niettemin worden gekozen, dan zal hij het hem toegevallen voorzitterschap van de PvdA in Almelo daarmee combineren. Gerritsen is daarnaast een fanatiek pleitbezorger van de erkenning en het gebruik van de Nedersaksische taal.

Deel dit nieuws!