De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gevestigde zorgaanbieders haken aan bij wijkinitiatieven Hengelo

Gevestigde zorgaanbieders haken aan bij wijkinitiatieven Hengelo

HENGELO – De institutionele zorgaanbieders willen in Hengelo meedoen aan een zorgbuurthuizen in de stad. Nadat de gemeenteraad in grote meerderheid uitsprak dat dit de toekomst moet zijn heeft Carintreggeland al laten weten mee te willen denken. Dat geldt tevens voor andere organisaties op het vlak van zorg, ondersteuning en welzijn.

De bedoeling is vooral gevoelens van eenzaamheid en onveiligheid te bestrijden om te voorkomen dat ouderen, die behoefte aan noch belang hebben bij de verhuizing naar een verpleeghuis, tussen de wal en het schip vallen. Na het sluiten van de vroegere bejaardenhuizen is er voor deze groep nu geen alternatief dan thuis te blijven wonen, vaak alleen, als de partner is overleden. Onderzoek zou hebben uitgewezen dat 47 procent van de ouderen last heeft van alleen-zijn en onveilig-voelen.

Voor hen zou het zorgbuurthuis een uitkomst zijn, want vitale ouderen kunnen er zelstandig wonen, zij het met zorg (zoals fysiotherapie) op loopafstand en ook een aanbod van buurtwinkels en sociale activiteiten. De verwachting is dat de rijksoverheid, via de gemeenten, met geld voor dit type initiatieven, wat welzijnsorganisaties en zorgaanbieders al in de benen heeft gebracht om aan te haken, met een aanbod van activiteiten en huurwoningen.

 

Deel dit nieuws!