De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hofland wil groei van Rijssen-Holten, op naar de 40.000 inwoners

Hofland wil groei van Rijssen-Holten, op naar de 40.000 inwoners

RIJSSEN – De gemeente Rijssen-Holten moet de ambitie hebben om naar 40.000 inwoners te groeien en niet bang zijn zulks in het openbaar te zeggen. Dat vindt burgemeester Hofland die dat in zijn nieuwjaarsspeech ten stadhuize dan ook in het openbaar zei. ‘Nog 1.750 inwoners te gaan’, voegde hij er meteen aan toe. Toeval of niet, maar hij maakte er melding van opa te zijn geworden.

Verder stelde de burgemeester dat voorspelbaar besturen eruit bestaat te veranderen waar dat nodig is en te behouden wat goed mag heten. Hij refereerde eraan dat wethouder Beens volgens de Roskam de best wethouder is van Twente en constateerde blij van zin: ‘Mooi dat voorspelbaar zo herkenbaar is.’ Hofland noemde vrijwilligers ‘het fundament van onze samenleving’ en wees op het belang van ‘ontmoetingen in zalen, kerken, bij evenementen, op sportvelden’. Ook memoreerde hij de activiteiten in het kader van 775 jaar Stad Rijssen en de toetreding afgelopen jaar tot het Hanzeverbond.

Met een verwijzing naar de Twentse samenwerking noemde de burgemeester van de vierde economie van Twente het een puzzel voor 2019 ‘hoe we regionale bureaucratie én ondersteunend én compact én bestuurbaar maken’. En met een schuin oog naar de komende verkiezingen voor Provinciale Staten zei Hofland ‘graag’te zien dat tussen de provincie Overijssel en de gemeente Rijssen-Holten er een pilot komt waarbij we nog sneller op economisch- en ruimtelijk terrein zaken kunnen doen.

Deel dit nieuws!