De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Prima jaar zwem- en sportcomplex Het Ravijn met meer bezoekers

Prima jaar zwem- en sportcomplex Het Ravijn met meer bezoekers

NIJVERDAL - Het aantal bezoekers van de zwembaden Het Ravijn te Nijverdal nam vorig jaar met twaalf procent toe tot een kleine 200.000 personen. De baden maken deel uit van het sport- en zorgcentrum. Niet alleen de buitenbaden waren met 41.000 bezoekers meer in trek, ook de binnenbaden.

Volgens manager Buijserd oefenen ook de binnenbaden een steeds grotere aantrekkingskracht uit, wat hij mede verklaart uit de toenemende aandrift van mensen om 'gezond en actief bezig te zijn'. Het Ravijn beidde afgelopen jaar zijn aanbod uit met nieuwe activiteiten zoals YogAqua en AquaSpinning en heeft zij de zogenoemde ‘Natte Sportschool’. Buijserd: 'Uit de bezoekerscijfers en feedback blijkt dat onze klanten de nieuwe activiteiten enorm waarderen.' Het ledenaantal van de doelgroep ‘AquaVitaal’ naar zo'n 250 leden raakt volgens de manager aan de tendens van 'gezond ouder worden'. Buijserd: 'Door de geringe belasting van gewrichten is bewegen in water bij uitstek geschikt teneinde vitaal te blijven.

Daarenboven is Het Ravijn in toenemende mate start- en finishlocatie voor vele evenementen. Met een eigen horecagelegenheid is Het Ravijn gastheer van uiteenlopende verenigingen, groepen en initiatieven. Ook de kinderopvangorganisatie Columbus Junior Nijverdal heeft inmiddels intrek in Het Ravijn genomen.

Deel dit nieuws!