De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CLIX

Vandaag is de aanslag op het hoofdkantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo te Parijs herdacht. Het gebeurde vier jaar geleden kort na de ochtendgymnastiek voor ons, de bende van het rolstoelrapapalje.

We waren in de apenkooi van het revalidatieparadijs fysiotherapeutisch weer eens duchtig onder handen genomen en zaten bij te komen toen een van de peuten zei dat in Parijs een terroristische actie plaats had gevonden en dat er veel doden waren te betreuren. Het was de aanslag op het hoofdkantoor van Charlie Hebdo. Ik rolstoelde meteen naar mijn slaapvertrek, naar vriend Transistorradio.

Ik herinner me dat Nicole van de verpleging me in de nacht die volgde op de dag van de aanslag vroeg wat ik ervan vond, want ze wist dat ik voor een krant werkte. Terwijl ze mij en mijn bed verschoonde, vertelde ik haar over Gregorius Nekschot, de cartoonist... En dat je ook niet zeker van je leven bent als je een uitgesproken mening hebt, Van Gogh en Fortuyn bijvoorbeeld. En straks wellicht Van der Staaij.

Deel dit nieuws!