De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Volkshuisvester met sociaal hart bij afscheid van Domijn geridderd

Volkshuisvester met sociaal hart bij afscheid van Domijn geridderd

HAAKSBERGEN – Bij zijn afscheid van de woningcorporatie Domijn is directeur/bestuurder Salverda vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde op grond van zijn verdiensten binnen én buiten zijn werkveld. Salverda neemt na elf jaar afscheid als bestuurder van Domijn, maar was al vanaf 1991 werkzaam in de volkshuisvesting en staat te boek als een betrokken bestuurder. Hij entameerde woonvormen voor mensen met een beperking en dak- en thuislozen.

De in Haaksbergen woonachtige Salverda speelde in de wereld der Twentse volkshuisvesters een prominente rol, bij fusies en samenwerkingsvormen. Domijn heeft de hoofdvestiging in Enschede, maar is ook in Haaksbergen en Losser een prominente speler.

De nieuwbakken ridder onderscheidde zich niet alleen als gedreven bestuurder van een corporatie, want verdiende ook zijn sporen op allerlei andere terreinen. Hij maakt bijvoorbeeld deel uit van de Coöperatie Enschede Energie en is al jaren gespreksleider bij het Alzheimer Café in Haaksbergen. Daarnaast zet hij zich vrijwillig in voor de Stichting Humanitas Initiatieven Twente en is hij lid van de Lionsclub Haaksbergen waar hij bijvoorbeeld meewerkt aan het jaarlijkse Scholtenhagenfestival.

Deel dit nieuws!