De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssens Museum boekt weer record met Van Heel, Hanze en Beens

Rijssens Museum boekt weer record met Van Heel, Hanze en Beens

RIJSSEN – Met 11.212 bezoekers heeft het Rijssens Museum vorig jaar een nieuw record gebroken. De volgens voorzitter Bakker 'aanhoudende tropische temperaturen' geven het record naar zijn mening nog meer reliëf. Hij stak de loftrompet over de inzet van de ruim honderd vrijwilligers die in touw zijn.

Ook gaf Bakker hoog op van de samenwerking met de gemeente en loofde daarbij de rol van wethouder Beens gestadig, die kunst en cultuur gunstrijk en genadig zou waarderen. 'Hij is altijd zeer betrokken bij het reilen en zeilen van het museum. Hij weet waar we mee bezig zijn en is steeds bereid met ons mee te denken.' In dat verband releveerde Bakker dat Beens in de Top 25 van Beste Bestuurders 2018 met een tweede plek opnieuw is geklommen, ook een record, al kán nog beter.

In een korte terugblik zei Bakker dat het voor het museum en voor Rijssen ook inhoudelijk een prima jaar was, met aandacht voor het 775-jarig bestaan van de stad Rijssen, die volgens enig onderzoek ooit aangesloten was bij het roemrijke Hanzeverbond. Bakker sprak de hoop uit dat Rijssen de kansen zal benutten om het lidmaatschap van het Hanzeverbond te ten volle uit te nutten. Hoogtepunten van het afgelopen noemde Bakker ook de uitbreiding van de Van Heel-kunstcollectie ( in samenwerking met het Rijksmuseum Twenthe) en het verschijnen van een boek over het Landgoed De Oosterhof.

Deel dit nieuws!