De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • GS Metaal Vriezenveen versterkt met metaalbedrijf Broeze Nijverdal

GS Metaal Vriezenveen versterkt met metaalbedrijf Broeze Nijverdal

NIJVERDAL/VRIEZENVEEN - Na het aangekondigde terugtreden van grondvester Broeze van het gelijknamige metaalbedrijf op bedrijvenpark 't Lochter in Nijverdal wordt deze firma onderdeel van MaatHof Holding in Vriezenveen, waaronder ook GS Metaal ressorteert. De twee nieuwe eigenaren Van de Maat en Hofmeijer – beide eigenaar van MaatHof Holding en GS Metaal aan de Bedrijfsweg - legden een jaar geleden contact en zien het bedrijf in Nijverdal als 'een mooie aanvulling op ons concept' waarmee de klanten ‘een breder dienstenpakket’ kan worden geboden. 'Wij kunnen elkaar op strategisch vlak enorm versterken.'

Broeze ziet de stap om particuliere redenen als verkieslijk. Hij heeft geen opvolger en wil op deze manier de continuïteit van de onderneming waarborgen. De onderneming wordt zelfstandig voortgezet onder de bestaande naam Broeze Nijverdal en zowel commercieel directeur Kuipers als technisch directeur Besten behoudt zijn functie en ook de medewerkers blijven in dienst. De oprichter en naamgever zal het eerste jaar als adviseur fungeren.

'Naast het adviseurschap ga ik mij concentreren op het beheer van mijn vastgoedportefeuille. Ook wil ik mij maatschappelijk gaan inzetten. Zo ben ik voorzitter geworden van de Stichting ‘d Oale Smederië om cultureel erfgoed te behouden. Hier ligt ook de basis van ons bedrijf.' Het metaal- en plaatbewerkingsbedrijf GS Metaal, dat als gezegd onder de MaatHof Holding valt, werd ruim twee jaar geleden, door Van de Maat overgenomen en in 2017 trad Hofmeijer als directeur en medeaandeelhouder aan. Er zijn zo’n 35 medewerkers.

Deel dit nieuws!