De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gerritsen ziet dat de inzet van gemeente en burgerij Almelo versterkt

Gerritsen ziet dat de inzet van gemeente en burgerij Almelo versterkt

ALMELO - 'Wij realiseren ons in het stadhuis steeds beter hoeveel kracht, energie en inventiviteit er in de samenleving zit. Wij geloven in de kracht, de competenties en de talenten van iedere Almeloër.' Deze twee zinnen tekenden vandaag de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Gerritsen van Almelo.

Gerritsen gaf er impliciet mee aan dat het vernieuwde college van burgemeester en wethouders volgens hem de ambtelijke organisatie daadwerkelijk in korte tijd anders heeft leren werken en dat het gemeentebestuur metterdaad bezig is het zelfbewustzijn der inwoners te vergroten. Hij roemde het verenigingsleven, het ondernemerschap en de burgerinitiatieven op buurtniveau. 'Overal zie je bloeiende verbanden van enthousiaste mensen die met elkaar een hobby of sport beoefenen, die met en voor elkaar zorgen. Dat alles maakt onze gemeenschap veerkrachtig en toekomstbestendig. Wat er ook gebeurt, wat voor tegenslag ons ook overkomt, we knokken ons er altijd weer uit.'

Volgens de burgemeester heeft de gemeentelijke overheid intern en extern zelfbewuste organisaties hard nodig. 'Want het is niet meer zo dat in het stadhuis kan worden gedacht dat we alles toch beter weten. Dat we alles in de samenleving kunnen en moeten regelen. Dat is niet de taak van de overheid. De gemeente is er om ontwikkelingen mógelijk maken, niet moeilijker.' Het werkt naar het oordeel van Gerritsen in Woord en Daad, want zo preekte hij de passie: 'Steeds minder mensen zijn aangewezen op een uitkering. Het aantal banen groeit. Almelose ondernemers winnen prestigieuze prijzen voor hun vernuft en vakmanschap. Er wordt op indrukwekkende manier gewerkt aan een nieuwe binnenstad. De evenementen vliegen je om de oren.' Hij wenste de receptiegangers ten slotte 'veel heil en zegen' toe.

Deel dit nieuws!